Irsk Ulvehundklubb Norge

SøkeområdeVis/Skjul meny

Hjertetesting på Hønefoss

Irsk Ulvehundklubb Norge i samarbeid med region Østland Sør og Hønefoss Dyrehospital arrangerer hjertetesting av irsk ulvehund lørdag 22. oktober.

Hjertetesting er viktig for å avdekke om din irske ulvehund har hjertefeil. Hjertesvikt av forskjellige slag er en av de vanligste dødsårsakene hos irsk ulvehund. Oppdages det tidlig, kan det ofte medisineres og hunden kan få et langt og godt liv selv med hjertefeilen.

Hjertetesting anbefales for alle irske ulvehunder over 2 år, og bør minst gjøres annethvert år.

Hjertetestingen på Hønefoss utføres av kardiologene Katarina Storli og Inge Engeland sammen med indremedisiner Stein Dahl. Stein er fagansvarlig ved Hønefoss Dyrehospital. Katarina og Inge er godkjente hjertescreenere av Norsk Forening for Veterinær Kardiologi og har gjennomført en 4-årig etterutdanning i kardiologi ved ESAVS ( European School of Advanced Veterinary Studies). De vil gjennomføre hjertetesting ved å lytte på hjertet, ta EKG og undersøke hjertet med Doppler ultralyd. Undersøkelsen tar 20-30 minutter pr. hund og er i tråd med testprotokollene som brukes over store deler av Europa.

Irsk ulvehundklubb Norge subsidierer hjertetesting med midler fra Dyrlege Smidts stiftelse, slik at egenandelen kun blir 1.250 kroner pr. hund. Veteraner (over 8 år) testes gratis. Testingen er åpen for alle klubbens medlemmer. Påmeldingsfristen er søndag 9. oktober. Vi tar forbehold om at nok hunder vil delta til at arrangementet kan avholdes.

Påmelding:

Påmeldingsfristen er nå gått ut.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram