Irsk Ulvehundklubb Norge

SøkeområdeVis/Skjul meny

Stor-Cert «reddet»

På representanskapsmøtet i Norsk Kennel Klub 9. november var den store diskusjonen hva som bør gjøres med stor-certet. Nå er det tilbake igjen.

I fjor ble det vedtatt fjernet. Mange klubber, inkludert oss, har bedt om å få beholde krav om minst ett stort Cert for å bli norsk ustillingschampion, samt at utenlandske champions måtte ta cert på en "stor" utstilling for å bli norsk utstillingschampion.

På årets møte hadde Irsk Ulvehundklubb Norge og Norsk Greyhoundklubb lagt frem et forslag om at klubbene som forvalter hver enkelt rase selv bestemmer om de skal kreve stort cert eller ikke. Bakgrunnen er at mange av jakthundforbundene slett ikke vil ha dette kravet på sine raser. Som om ikke det er nok, ønsker enkelte store klubber å etablere ordning med fullcerting i utstilling (slik at en hund som alt er tildelt to cert før fylte to år ikke kan få flere cert før den er blitt to år gammel)

På årets møte kom man frem til et kompromiss mellom alle mulige og umulige hensyn. Reglene blir som de har vært - altså at det kreves tre cert under tre forskjellige dommere, minst ett etter fylte to år og minst ett på NKK-utstilling eller rasespesial -  med følgende tillegg:

* Raseklubber for raser med tilleggskrav for Norsk UCH kan velge vekk kravet om at ett cert må være vunnet på utstilling arrangert av NKK eller på utstilling hvor raseklubb er gitt anledning til å utdele certifikat tellende til championat på lik linje med certifikat vunnet på NKK-utstilling.

* Det åpnes for et system for definisjon av fullcerting for rasene.

* Implementering av denne endringen settes til 1.1.2015

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram