Irsk Ulvehundklubb Norge

SøkeområdeVis/Skjul meny

Dommerpresentasjon Knut Fr Blütecher, Showline

Jeg har alltid vært opptatt av dyr og var aktiv innen hestesporten allerede som «guttunge». Min egen hund fikk jeg som tenåring og at det ble greyhound var et naturlig resultat av at rasen er for meg hundesportens svar på fullblodshesten. Dette skjedde i 1971 og har hatt rasen i de påfølgende 43 år! I tillegg har vi også hatt whippet – men alt i liten skala.

Vårt kennelnavn - Showline - ble registrert allerede i 1974. Vi har et lite oppdrett og våre hunder lever som familiemedlemmer hele sitt liv sammen med oss. Som en konsekvens går generasjonene ganske så sakte, men vi har klart å holde denne sterke greyhound-linjen inntil det aller siste. Våre hunder har markert seg i den sterkeste konkurranse i Skandinavia, USA, England og resten av Europa.

De seneste årene har vært preget av topphundene Tea - GB INT NORD UCH NORDV-02-03-06 KBHV-03 NV-04 SV-04 Showline Silent Step og hennes datter Sara - GB INT NORD U Ch NV-08-09-10-11 KBHV-09 JWW-08 WW-10 NORDV-10 Showline Sporting Step. Tea var 7. generasjon fra våre tidlige importer fra England og USA på 70-tallet. Hun vant 22 grupper og 10 BIS. Hun er den første norskeide mynde med engelsk champion tittel! Hennes bror ble champion i 15 land! Tea ble mor til det velkjente Showline Sporting-kullet, hvor vi beholdt storvinneren Sara, som vant 33 gruppeseiere, 13 BIS/SBIS, No 3 Årets Hund i Norge 2009, 2010 og 2011. Hun representerte Norge i Eukanuba World Challenge 2010 i USA og var til slutt blant de 12 siste finalistene. Hun fikk sitt engelske championat på tre strake utstillinger alle med BIR på LKA 2010, Crufts 2011 og BIS på den store The Greyhound Club Championship Show 2012! Dessverre døde hun så altfor tidlig. Hennes bror It Ch Showline Sporting Trophy at Sobers er en av rasens mest markante avlshunder i moderne tid med toppvinnere i nesten alle verdenshjørner inkl. bestefar til Bamsevinner 2013! 

Vi har også hatt whippet i flere år. Storvinneren Int Ch Con Moto Fanitulla flyttet inn i 1983. Datteren Int Ch Showline Statuette ble beste norske tispe alle raser i Norge noen år senere. Nå har vi Ch Sobers Roseberry For Sporting Field fra Italia, som debuterte med Best in Show alle raser på sin første utstilling i Norge! Storvinneren fra kontinentet SBIS BIS Int Multi Ch Hannah di Mahana var på Norgesvisitt for noen år siden. Besøket resulterte i et kull vakre valper, hvor mange har markert seg. I skrivende stund har Ch Showline Samsara valper. 

Jeg fikk min dommerlisens allerede i 1983 for flere av mynderasene og dømmer samtlige mynderaser i tillegg til Podenco- og Podengo-rasene, Etnahund og Faraohund.

Jeg har vært så heldig å dømme mange store spesialer og internasjonale utstillinger verden over, inkl. Australia, Danmark, England, Estland, Frankrike, Finland, Italia, Latvia, Nederland, Norge, Polen, Russland, Slovakia, Slovenia, Skottland, Spania, Sveits, Sverige, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn, USA og Østerrike.

Ulvehund er en imponerende og vakker rase. I årenes løp har jeg sett og dømt noen riktig så fine ulvehunder. Jeg har også besøkt og bodd hos flere velkjente oppdrettere, hovedsakelig i England. I 1975 hadde jeg faktisk med meg en ung Marumac Amos hjem fra England, som fikk stor betydning for rasen i Norge. 

Jeg takker for invitasjonen til å dømme ved klubbens utstilling med sertifikat i september i år. Dette ser jeg frem til, og samtidig treffe mange raseentusiaster og deres hunder!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram