Irsk Ulvehundklubb Norge

SøkeområdeVis/Skjul meny

Helse

Irsk Ulvehund er generelt en relativt frisk rase. De fleste dyrene har få helseutfordringer frem til de får en livstruende sykdom som kreft, hjertefeil eller lungebetennelse. Dessverre skjer dette ofte altfor tidlig. Gjennomsnittlig levealder i rasen er 7 år og 4 måneder. Tisper lever gjennomsnittlig omtrent et halvt år lengre enn hannhunder. Den relativt lave levealderen er hovedområdet for klubbens arbeid med helse. Sammen med raseentusiaster over hele verden bidrar mange av våre oppdrettere og eiere med levealderdata til den åpne stamtavledatabasen på iwdb.org. Vi håper at mere kunnskap om levealder og dødsårsaker hos Irsk ulvehund kan føre til økning av levealderen i rasen

Rasen har lite hofteleddsdysplasi (HD), men rundt 20% av hundene har albueleddsdysplasi (AD), som regel i mild grad. Som hos alle store hunder med dyp brystkasse, er rasen utsatt for magedreining. Allergier og mageproblemer forekommer, men er relativt sjeldent.

Irsk ulvehund er utsatt for Portosystemisk Shunt, og alle oppdretterne av Irsk ulvehund skal teste valpene for dette før levering.

Klubbens rasespesifikke avlsstrategi går i detalj på mange av utfordringene rasen har helsemessig, og vil gi et godt innblikk i problemene rasen har.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram