Irsk Ulvehundklubb Norge

SøkeområdeVis/Skjul meny

Kennelhoste

For mange raser er kennelhoste kun en litt ubehagelig sykdom uten betydelige konsekvenser. For noen hunder kan kennelhoste være langt mer alvorlig. Irsk ulvehund er en av flere raser med store, dype bryst. Hunder med en slik konstruksjon er spesielt utsatt for at kennelhoste utvikler seg til lungebetennelse.

Akutt

For Irsk ulvehund er lungebetennelse en akutt, livstruende tilstand som oppstår i løpet av veldig kort tid. Hvis ikke hunden får rask og riktig behandling, er dødeligheten stor. Dessverre ser vi en rekke tilfeller der hunder smittes av kennelhoste, får lungebetennelse og dør.

Vi oppfordrer alle våre medlemmer til å ha hundene sine i et vaksinasjonsprogram mot kennelhoste. Samtidig vet vi at ikke alle mutasjoner av bakteriene som forårsaker kennelhoste dekkes av vaksinene, og at kennelhoste ofte også kan være et virusangrep. Hundene er derfor utsatt for kennelhoste selv om de er vaksinert.

Ikke ta med hunden der andre hunder er dersom den hoster eller er snørrete. Har hunden din hatt kennelhoste, så husk at den kan være smittebærer etter at den selv er symptomfri. Snakk med veterinæren din om når du kan la din hund være med andre hunder uten smittefare etter kennelhosten.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram