Irsk Ulvehundklubb Norge

SøkeområdeVis/Skjul meny

Dommerpresentasjon Leif Ragnar Hjorth

Jeg har hatt egne hunder siden jeg var 11 år gammel.

Første hund en boxer, senere Irsk setter for så å gå videre med Old English sheepdog som jeg hadde i 27 år i tillegg til puli som jeg nå har hatt i 37 år. For ett år siden, som nå pensjonist, har jeg fått også en mops. 

Hund har alltid vært en viktig del av mitt liv, og da jeg var ferdig med studier og kom tilbake til Bergen, ble jeg aktivt opptatt av klubbarbeide og kom raskt inn i verv i Bergen Selskaps og Brukshund klubb hvor jeg avsluttet min karriere der som leder. Der ble jeg kjent med viktige personer innenfor Irsk Ulvehund og fikk en fin innføring i rasen hos dem, som vekket min interesse for rasen.

Etter jeg flyttet til Fredrikstad i 1988 har jeg hatt ledende verv innenfor Norsk Old English sheepdog klubb og Klubben for Ungarske vakt-og gjeterhund raser, i tillegg til verv i forskjellige komiteer for NKK.

Jeg begynte å dømme hunder på open show tidlig på 80-tallet, som jeg likte og ble så oppfordret etterhvert til å søke om å bli autorisert dommer. Det gjorde jeg og ble autorisert av NKK/FCI i 1990 og senere invitert fra NKK  til å utdanne meg videre som dommer på alle raser.

Den utdannelsen fullførte  jeg  i 2009. Jeg har fått dømme Irsk Ulvehund noen steder i Europa og gleder meg veldig til å få dømme hos dere i 2021.

Vennlig hilsen Leif Ragnar Hjorth

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram