Irsk Ulvehundklubb Norge

SøkeområdeVis/Skjul meny

Felles hjertetesting i Bergen

Anicura Sør, Søråshøgda 7B, 5235 Rådal, Norge

Lørdag 30/01-2021

10:00

Torunn Seland

976 67 915

Lørdag 30. januar blir det arrangert felles hjertetesting for hunder i region Vestland hos AniCura Bergen Sør.
Pris blir 2900,- pr hund. Kardiolog: Thomas Øyo.

Hvorfor er dette viktig?
Irske ulvehunder kan ha forskjellige hjerteproblemer, men den aller vanligste feilen er forstørret hjerte, også kalt DCM (dilatert kardiomyopati). Heldigvis er dette en lidelse det går an å sjekke hundene for. Det samme gjelder atrieflimmer som svært ofte er et forvarsel til nettopp DCM. En hund kan ha atrieflimmer men aldri utvikle DCM, men de aller fleste som får DCM har på et tidlig stadium hatt atrieflimmer. Hunden trenger ikke vise noen fysiske symptomer hvis den har atrieflimmer. Hunder kan ha stor fordel av medisiner tidlig i sykdomsfasen, og det er derfor er viktig å oppdage hjertesykdom så tidlig som mulig. Som medlem i klubben vil du få testen sponset av klubben med 500,- Det anbefales å sjekke hunder som er 2 år og eldre, hvert annet år.

Meld på hundene deres så setter vi opp et tidsskjema. Forhåpentligvis kan vi være litt sosiale mens vi venter på hverandre, men vi må se an smittesituasjonen i slutten av januar.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram