Irsk Ulvehundklubb Norge

SøkeområdeVis/Skjul meny

Hjertetesting i Tromsø

Anicura, Tromsø, Stakkevollvegen 14 9010 Tromsø

Torsdag 18/02-2021

Liva Vatne

77 63 50 35

Torsdag 18. februar blir det mulig å få tatt en full hjerteundersøkelse i Tromsø hos (NKK-godkjent) kardiolog Liva Vatne, som til daglig jobber på AniCura Dyresykehus Oslo. Du må selv bestille undersøkelsen hos Anicura Tromsø som også kan svare på andre praktiske spørsmål.

Hvorfor er dette viktig?
Irske ulvehunder kan ha forskjellige hjerteproblemer, men den aller vanligste feilen er forstørret hjerte, også kalt DCM (dilatert kardiomyopati). Heldigvis er dette en lidelse det går an å sjekke hundene for. Det samme gjelder atrieflimmer som svært ofte er et forvarsel til nettopp DCM. En hund kan ha atrieflimmer men aldri utvikle DCM, men de aller fleste som får DCM har på et tidlig stadium hatt atrieflimmer. Hunden trenger ikke vise noen fysiske symptomer hvis den har atrieflimmer. Hunder kan ha stor fordel av medisiner tidlig i sykdomsfasen, og det er derfor er viktig å oppdage hjertesykdom så tidlig som mulig. Som medlem i klubben vil du få testen sponset med 500,- Det anbefales å sjekke hunder som er 2 år og eldre, hvert annet år.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram