Irsk Ulvehundklubb Norge

SøkeområdeVis/Skjul meny

Spesialen 1989

Dommer: Jim Behan, Bearnabui, IE
47 stilte hunder

Jim Behan ønsket å gi noen generelle kommentarer rett etter utstillingen, og vi håper vi har fått med det meste her:
Det var noen få ting han hadde bitt seg spesielt merke i – som han kanskje ikke hadde sagt så mye om i kritikkene, men som han mente vi absolutt burde passe oss for.
1) Hannhundene hadde tendenser til altfor høy haleføring
2) Veldig mange hunder var for lite utfylt under øynene, dvs når du ser hunden forfra blir den for dyp under øynene på hver side av neseroten.
3) Mange hunder hadde. for mye "stop", dvs for bratt og høy panne.
4) Overlinjene var generelt sett ok, men endel hadde for flat rygglinje, og var ikke nok buet over lenden.
5) Negler: Det var mange som burde ta en titt på om ikke neglene på hunden skulle klippes!
6) Når det gjaldt handling, hadde mange hatt godt av litt mer trening på forhånd. (Det er noe regionene kanskje burde ta seg ad notam!).
Jeg spurte om skuldre og Jim Behan mente at det slett ikke var så galt, det var akseptabelt, om ikke det fantes så mange godt vinklede skuldre/overarmer.
Bitt: Generelt sett meget godt. Noen hunder var tangbitt, enkelte noe underbitt, men ingen graverende feil.
Pels: Stort sett meget bra kvalitet.
Bevegelser: Skuffende dårlige bevegelser på de fleste. De beste bevegelsene, mente Jim at vinneren av championklasse tisper hadde. Mange hadde altfor bred beinføring, løftet dem for høyt og hadde ikke tilstrekkelig marklengde, dvs for kort steg.
Frontene var akseptable.
Temperamentet var utmerket.
De fleste hundene hadde bra med masse, men noen få kunne nok hatt litt mer. Benstammen var generelt sett bra.
Når det gjaldt størrelsen på hundene våre mente dommeren at vi ikke hadde noe å bekymre oss over – størrelsen var absolutt bra.
Topphundene her hjemme står ikke noe tilbake for hundene ellers i Europa, ut ifra det han kunne bedømme.
Tispene var nok generelt sett mye bedre enn hannhundene. Faktum var at han kanskje ikke hadde vært helt fornøyd etter hannhundbedøtmelsen, men på slutten av dagen var humøret atskillig bedre! Spesielt var åpen klasse tisper en meget konsistent klasse med jevn, god kvalitet, men så ble det da også mange førstepremier der. De unge hannhundene ga også håp for fremtiden kvalitetsmessig sett – det gikk rette veien!
Til slutt:
Personlig foretrakk han at hundene løp med løs line, det ga et bedre inntrykkk. Men selvfølgelig, det krever trening å få hunden til å løpe med hevet hode og løs line, så – start å trene fra hunden er valp var Jim Behans råd.

BIS/BIM 1989

BIS ble Rovaleco's Unforgetable Uhna, eid og oppdrettet av Vigdis Larsen. BIM ble Rovaleco's Light-Lord, eid og oppdrettet av Vigdis Larsen.

Rovaleco's Unforgetable Uhna med Vigdis Larsen
Rovaleco's Light-Lord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram