Irsk Ulvehundklubb Norge

SøkeområdeVis/Skjul meny

Spesialen 1995

Dommer: Jürgen Rösner
v.d. Oelmühle (DE)

62 stilte hunder

Hva legger du vekt på?

Type, helse, det vi kaller «soundness», godt gemytt, og evnen til å bevege seg, det er meget viktig. Vinnertispen har i dag er min type hund. Hun hadde det rette uttrykket.
Hvilket inntrykk hadde du av hundene våre?
Jeg likte typen hund. Hvis noen syntes jeg var en smule rundhåndet og generøs i min dømming, var de på grunn av at jeg har tro på denne typen ulvehund.

Pussig nok hadde omlag 60 prosent av hannhundene dårlig bitt, mot kun to av tispene. Ellers er det problemer med bevegelse og haler. Pelsen er ok og gemyttet godt. Jeg hørte litt brumming, men møtte ingen direkte sky hunder. Slike er det mange av i Tyskland.
Jeg har gjort det til en regel at selv om hunden går helt til topps, så fremhever jeg mindre heldige ting ved hunden i kritikken, da vet folk at jeg har sett det.

BIS/BIM 1995

BIS ble  Cazavina's Black Pearl Of Rovaleco, eid og oppdrettet av Ing-Mari Johansson. BIM ble Mc'kenzie's Camaross, eid og oppdrettet av Ingun Hinna og Thor-Egil Haga.

Cazavina's Black Pearl of Rovaleco
Mc'Kenzie's Camaross med Thor-Egil Haga
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram